Leertherapie


LEERTHERAPIE, VOOR COUNSELORS EN THERAPEUTEN IN OPLEIDING

Als psychosociaal therapeut of coach ben je in de meeste opleidingstrajecten verplicht leertherapie te volgen bij een door het opleidingsinstituut bevoegde therapeut.
Leertherapie helpt je inzicht te geven in je eigen gedrag en motivatie in hulpverlening, en hoe je je daarin verder kunt ontwikkelen. De sessies dienen directe betrekking te hebben op je toekomstige werk als psychosociaal counselor of therapeut.

Ik ben door StressWise en de SPSO – Integrale Academie voor Menswetenschappen – bevoegd als leertherapeut. Ook voor andere opleidingsinstituten ben ik beschikbaar als leertherapeut; goedkeuring vooraf in goed overleg met leerling en opleidingsinstituut is noodzakelijk.

 

Leertherapie ACT training online Amsterdam Amstelveen AikiContact

Mijn benaderingen:

Mijn achtergrond: aan de SPSO ben ik afgestudeerd (Psychologie) in 2010, met scriptie over ‘Toegepaste Aikido in Counseling’*. Daarna opleiding BA MWD, POH-GGZ, specialismen in Mindfulness en ACT (via SeeTrue), Basisopleiding Psychotrauma, Oplossingsgerichte therapie e.a. bij/nascholing gevolgd.
Ik geef Mindfulness (MFS) en ACT (Acceptance & Commitment Therapy) aan groepen en individueel, en kinderen van basisonderwijs.
In Psychosociale therapie en Leertherapie trajecten werk ik graag vanuit een integraal perspectief om te kunnen bepalen wat de hulpvraag of het leerdoel is, en de te zetten stappen; van oplossingsgericht werken tot zingeving. Reflecteren en ervaringsgericht werken spreekt mij erg aan. Voor mijn zijn lichaam, geest, hart en ziel een eenheid, en bij disbalans een kans tot groei en ontwikkeling.

Bij Leertherapie kijken we samen waar je aan wilt werken en inzicht in wilt hebben. Naast stilstaan-bij wil ik je, indien nodig, in actie zetten en laten ervaren. Na elke sessie schrijf je een belevingsverslag. Ook is er ruimte voor het bespreken van praktische zaken zoals praktijkvoering, netwerken, en omgaan met eigen onzekerheden.
Waarden waar ik vanuit werk en leef zijn o.a.: integriteit, oprechtheid, betrokkenheid, respect, autonomie, verbinding, praktisch, no-nonsense.

 


Methode:

– Individueel
– Groep, maximaal 4 personen
– Op locatie e/o via Zoom/Teams
SPSO leertherapie is alleen Live mogelijk. Voor StressWise is zowel online als live mogelijk.

Kosten:

– zie pagina Tarieven
– 10% pp buddy korting bij 2 personen
– 20% pp groepskorting bij groep van 4 personen

Adres/contact:

p/a Tweede Helmersstraat 27-2, 1054CB Amsterdam-OW
Meerdere locaties, in Amsterdam en Amstelveen, ook online
Email: aikicontact@gmail.com
Telefoon: 06-13692808