Slaapmeditatie


Beter slapen met Slaapmeditatie, Mindfulness en praktische tools

Slaapmeditatie beter slapen Mindfulness Online AikiContact

Als je niet goed kan ontspannen en slapen dan heeft dat effect op je gemoedstoestand, gezondheid en functioneren. Gelukkig kunnen we zelf hier heel veel aan doen, o.a. met slaapmeditatie, Mindfulness en slimme tools en tips. We gaan kijken wat we aan de omstandigheden om ons heen kunnen doen (externe factoren). En we gaan met onszelf aan de slag (interne factoren).

Veel mensen kiezen voor een Mindfulness basistraining om onder meer beter te slapen. Soms lukt het, en soms ook niet. Een Mindfulness training is in de kern een aandachtstraining, en geen ontspanningstraining. Maar Mindfulness helpt je wel met de momenten waarin je niet kan ontspannen, door op een meer accepterende, milde en wijze manier met de omstandigheden en jezelf om te gaan.

Sinds 2009 heb ik vele groeps- en individuele Mindfulness trainingen gegeven. Door de feedback van de deelnemers ben ik mij steeds meer gaan beseffen hoe graag mensen willen ontspannen en een goede nachtrust willen hebben om zich beter te voelen en te kunnen functioneren. Dat is de reden geweest om de  slaaptraining te maken.

Slaapmeditatie online Mindfulness AikiContact Carolina

Mijn eigen ervaringen

Zelf ben ik ook iemand die thema ‘slaap’ van kinds af aan in mijn leven heeft. Opgegroeid en nog steeds wonende in het centrum van Amsterdam is het onontkoombaar te maken te hebben met de voortdurende stadsgeluiden.
Ik kon uren wakker liggen, gevoelig voor geluiden en daardoor ook weer snel wakker. Ik weet hoe het is als je langere tijd geen goede nachtrust hebt gehad en de invloed die dit heeft op je dagelijkse leven. Het blijft een levenslang thema voor mij, alleen weet ik nu beter om te gaan met de uitdagingen. Ik weet mijn energie beter te verdelen, hoe het tobben en gepieker ‘s nachts te stoppen, etc.

Door de jaren heen ben ik op zoek gegaan naar manieren om de slaap te vatten en te begrijpen wat er aan de hand is. Dit heeft mij doen besluiten om nu eindelijk eens daar wat van te delen met belangstellenden. Ik heb iets gemaakt waar ik zelf heel graag gebruik van zou willen maken. Met persoonlijke aandacht verzorg ik de geleide slaapmeditatie.
Doe je mee? Laten we zsm beginnen!

 


Mindfulness Slaap

INTRODUCTIE MINDFULNESS & SLAAPTRAINING

Met deze online introductie Mindfulness & Slaaptraining wil ik je laten ervaren wat het effect is voor je slaap en slaappatroon. Deze intro is gratis en vrijblijvend. Ik werk via Zoom.

Datum: zondag 4 september 2022
Tijd: van 20:00 tot 21:00

AANMELDEN

 

MINDFULNESS & SLAAPTRAINING VAN 4 SESSIES

De Mindfulness & Slaaptraining bestaat uit 4 online sessies met persoonlijke begeleiding. In de sessies zitten slaapmeditaties en praktische tips voor ‘Slaaphygiëne’, onderbouwd door handige informatie vanuit o.a. Neurowetenschap.
En ik hoor ook graag van jou waar je tegenaan loopt, zodat ik dat kan meenemen in de sessies en het opbouwen van de Module. Dankzij de reeds gelopen Slaapmodules hebben de ervaringen van de deelnemers deze training verder verrijkt en verdiept.

Data: zondag 11, 18, 25 september, 2 oktober 2022  (VOL)
Tijd: van 20:30 tot 21:45 uur

Extra groep ingepland:
Data: zondag 11, 18, 25 september, 2 oktober 2022  (NOG PLAATS)
Tijd: van 18:45 tot 20:00 uur

 

De sessietijden van de late groep zijn bewust zo gepland om je de gelegenheid te geven na de sessie eventueel meteen de slaap te vatten.
In onderling overleg is het mogelijk om de sessietijd met de groep aan te passen.

Maximaal aantal deelnemers: 10
Kosten: 60 euro, inclusief werkmateriaal

AANMELDEN

 


 

Hieronder een overzicht van eerder opgenomen meditaties van eerdere Slaapmodules

Soort meditatie & inhoud Link
Actie – Passief https://soundcloud.com/user-72788078/slaapmeditatie-actief-passief
Aan/ontspanning https://soundcloud.com/user-72788078/slaapmeditatie-met-aan-ontspanning
Met visualisatie https://soundcloud.com/user-72788078/slaapmeditatie-met-visualisatie
Met slaapyoga https://soundcloud.com/user-72788078/slaapyoga-naar-slaapmeditatie
https://drive.google.com/file/d/17shyG-StIbW0wscXYgYs9GUK4Bcr9lAx/view?usp=sharing
Met ademhalingsoefening 4-7-8 https://drive.google.com/file/d/1YZHHYr9_TIB1VT84URugI0x-w4Z4q3Ax/view?usp=sharing
Piekeren aanpakken https://drive.google.com/file/d/1u18x3fcTG3ASme81Zwk5daZq4KjdBLiu/view?usp=sharing
Intentionele slaapmeditatie https://drive.google.com/file/d/1oJ1YpldJzvQoa4M07QLsKuAe6tH-y1z2/view?usp=sharing

 Slaapmeditatie op SoundCloud

De Slaapmeditatie van de introductie van 9 augustus 2020 kun je beluisteren via de link: