Slaapmeditatie


Beter slapen met Slaapmeditatie, Mindfulness en praktische tools

Slaapmeditatie Mindfulness Online AikiContact

Als je niet goed kan slapen heeft dat effect op je gemoedstoestand, gezondheid en functioneren. Gelukkig kunnen we zelf hier heel veel aan doen, ook online, op een gezonde manier. Naast Mindfulness basistraining en ACT training kan de Slaapmeditatie Module een fijne toevoeging zijn.

Veel mensen kiezen voor een Mindfulness basistraining om onder meer beter te slapen. Soms lukt het niet, en soms ook niet. Een Mindfulness training is in de kern een aandachtstraining, en geen ontspanningstraining. Maar Mindfulness helpt je wel met de momenten waarin je geen ontspanning of rust kan vinden, door op een meer accepterende, milde en wijze manier met de omstandigheden en jezelf om te gaan.

Sinds 2009 heb ik vele groeps- en individuele Mindfulness trainingen gegeven. Door de feedback van de deelnemers ben ik mij steeds meer gaan beseffen hoe graag mensen een goede nachtrust willen hebben om zich beter te voelen en te kunnen functioneren. We zijn weinig te genieten als we onvoldoende uitgerust zijn, en neigen de wereld met een andere bril te zien. Je brein en lichaam werkt dan vaak op ‘reserve-stand’, met alle gevaren van burn-out en overspannenheid.

Slaapmeditatie online Mindfulness AikiContact Carolina

Mijn eigen ervaringen

Zelf ben ik ook iemand die thema ‘slaap’ van kinds af aan in mijn leven heeft. Opgegroeid en nog steeds wonende in het centrum van Amsterdam is het onontkoombaar te maken te hebben met de voortdurende stadsgeluiden.
Ik kon uren wakker liggen, gevoelig voor geluiden en daardoor ook weer snel wakker. Ik weet hoe het is als je langere tijd geen goede nachtrust hebt gehad en de invloed die dit heeft op je dagelijkse leven. Het blijft een levenslang thema voor mij, alleen weet ik nu beter om te gaan met de uitdagingen. Ik weet mijn energie beter te verdelen, hoe het tobben en gepieker ‘s nachts te stoppen, etc.

Door de jaren heen ben ik op zoek gegaan naar manieren om de slaap te vatten en te begrijpen wat er aan de hand is. Dit heeft mij doen besluiten om nu eindelijk eens daar wat van te delen met belangstellenden. Ik heb iets gemaakt waar ik zelf heel graag gebruik van zou willen maken. Doe je mee? Laten we zsm beginnen!


AikiContact Slaapmediatie Mindfulness Online Amsterdam Amstelveen

INTRODUCTIE SLAAPMODULE

Met een online introductie Slaapmeditatie & Tools wil ik je laten ervaren wat het effect is voor je slaap en slaappatroon. Deze intro is gratis en vrijblijvend.

MODULE SLAAPMEDITATIE

Daarna kun je met Modules van 4 online sessies je verder verdiepen. In de Modules zitten ook Slaapmeditaties en praktische tips voor ‘Slaaphygiëne’, onderbouwd door handige informatie vanuit o.a. Neurowetenschap.
En ik hoor ook graag van jou waar je tegenaan loopt, zodat ik dat kan meenemen in de sessies en het opbouwen van de Module. Dankzij de reeds gelopen Slaapmodules hebben de ervaringen van de deelnemers deze training verder verrijkt en verdiept.


 

De Slaapmeditatie links in een overzicht:

Soort meditatie & inhoud Link
Actie – Passief https://soundcloud.com/user-72788078/slaapmeditatie-actief-passief
Aan/ontspanning https://soundcloud.com/user-72788078/slaapmeditatie-met-aan-ontspanning
Met visualisatie https://soundcloud.com/user-72788078/slaapmeditatie-met-visualisatie
Met slaapyoga https://soundcloud.com/user-72788078/slaapyoga-naar-slaapmeditatie
https://drive.google.com/file/d/17shyG-StIbW0wscXYgYs9GUK4Bcr9lAx/view?usp=sharing
Met ademhalingsoefening 4-7-8 https://drive.google.com/file/d/1YZHHYr9_TIB1VT84URugI0x-w4Z4q3Ax/view?usp=sharing
Piekeren aanpakken https://drive.google.com/file/d/1u18x3fcTG3ASme81Zwk5daZq4KjdBLiu/view?usp=sharing
Intentionele slaapmeditatie https://drive.google.com/file/d/1oJ1YpldJzvQoa4M07QLsKuAe6tH-y1z2/view?usp=sharing

ONLINE MET ZOOM:
De online sessies geef ik via beveiligde Zoom. Deze app kun je gratis downloaden via https://zoom.us. Ik heb een gebruikersvriendelijke manier om met dit media te werken. Zo kun je de videocamera uitzetten tijdens oefeningen, regel ik het geluid van iedereen, en laat alleen die mensen toe die officieel aangemeld zijn. En ik help je graag als je hulp nodig hebt bij het gebruik ervan.

Slaapmeditaties die aan de orde komen in de sessies zal ik opnemen, zodat je ze later nog een keer kunt horen.
En als je in slaap valt is dat geen probleem, want ik zet de Zoom sessie uit, zodat je lekker kunt doorslapen.

 

Startdatum: volgt. Zondag- of dinsdag avonden; geef ajb je voorkeur door.

Tijd: 21:30 tot 22:45 uur.

 

NB. Heb je interesse in Mindfulness en wil je een gratis online Mindfulness introductie aanvragen, dan kan dat ook.
AANMELDEN

Achtergrond trainer Carolina van HaperenSlaapmeditatie op SoundCloud

De Slaapmeditatie van de introductie van 9 augustus 2020 kun je beluisteren via de link: